Dokumenteringsprojektet Föreningsliv i Arkiv

Teater i Högsåra 1955

 

Dokumenteringsprojektet Föreningsliv i Arkiv fortsätter även under våren 2021. Under våren förs bilder in i förbundets digitala bildarkiv som vi siktar på att kunna publicera i mitten av Mars. Bildarkivet kommer att innehålla över 200 bilder!

Föreningar häng med! Detta erbjuder vi er under våren:

- Föreningar kan boka en privat fototräff med projektledaren Sofia där ni tillsammans kan få titta på bilder som berör just er förening. Boka en tid med Sofia via e-post eller telefon.

- Föreningar får gärna skicka in bilder, på t.ex. föreningshuset förr och nu, som vi kan sätta in i det digitala bildarkivet.

- När bildarkivet har publicerats får ni gärna gå in och titta på bilderna och skicka kompletterande info om dem åt oss så lägger vi till infon i arkivet.

Frågor och kontakt kring projektet kan riktas till verksamhetsledaren.

Följ oss gärna även på Facebook: #Foreningsliviaboland

Projektet finansieras av Svenska Litteratursällskapet och Konstsamfundet

Bakgrund

Föreningsliv i arkiv är den åboländska motsvarigheten till Klockars Online: ett dokumenteringsprojekt som strävar efter att tillgänglig- och offentliggöra nationellt historiskt värdefullt material, i anknytning till föreningsverksamhet i Åboland, som samtidigt stärker hembygdskänslan och kan leda till nya produkter - exempelvis inom turism, kultur och litteratur efter projekttidens slut.

Vad får medlemsföreningarna ut av projektet?

ÅUF arkiverar delvis sitt bildmaterial och kommer också att fokusera på de föringar som kommer att fira jämna år inom de kommande fem åren. Förutom bilder arkiverar vi också stadgar och andra för föreningarna viktiga dokument.

Projektet har startat den 17.8.2020 med kartläggning av materialet och föreningarna kommer att kontaktas inom en när framtid.