ÅUF:s kursverksamhet

Förbundet ordnar olika typer av kurser och skolningar enligt fältets behov eller då det sker exempelvis lagliga eller skattemässiga förändringar som i hög grad påverkar föreningsverksamheten. Kurserna är öppna men riktas i första hand till medlemsföreningarna.

 

Ordningsvaktskurser

Åbolands Ungdomsförbund ordnar ordningsvaktskurser enligt efterfrågan bland medlemsföreningarna. Om ni i er medlemsförening har behov en en ordningsvakt, någon som vill utbilda sig till ordningsvakt eller behöver förnya sitt kort eller låna ordningsvaktsvästar kan ni kontakta kansliet auf(at)auf.fi eller 045 895 7353.

 

ÅUF:s kurser följer inrikesministeriets kursprogram, vilket förutsätts för att polisen ska bevilja ordningsvaktskort. En ordningsvakt godkänns för högst 5 år i sänder av polisinrättningen på ordningsvaktens hemort. Kortet ger rätt att fungera som ordningsvakt vid olika sammankomster och kan efter avklarad kurs införskaffas med tidsbeställning till polisen på www.poliisi.fi/ajanvaraus. Processen för att erhålla kortet kan ta upp till en månad, i brådskande fall kan också kopia på polisens beslut på godkännande av ordningsvakt användas innan kortet erhållits. Den som godkänns som ordningsvakt får ett ordningsvaktskort som alltid ska kunna visas upp under tjänstgöring.