Cityläger

Vi utmanar dig att komma med på sommarens häftigste och mest spännande läger mitt i Åbo city. Vi kommer att utforska staden, besöka Åbo slott, äta hamburgare, övernatta på en båt och mycket mera. Vi kommer också att göra mera traditionella saker som simma och grilla korv. Men hur gör man det mitt i staden? För att få veta det ska du anmäla dig till ÅUF:s Cityläger.

Citylägren ordnas:

11.6 kl. 11.00 -12.6 kl. 16.00 för åk 4-6

18.6 kl. 11.00 -19.6 kl. 16.00 för åk 1-3

Anmälningen sker via nedanstående anmälningsblankett senast den 12.5.2019

Ett infobrev med mera ingående lägerinformation samt tidtabeller skickas ut till deltagarna ca. en vecka innan lägret. Ingen samtransport ordnas till och från lägret.

Deltagaravgift: 80€ / deltagare och inkluderar program, kost och logi. Avgiften faktureras per e-post efter lägret till angiven e-postadress.

OBS! Vi har ett begränsat antal platser och kan ta emot max 12 deltagare/läger. Ifall ditt barn har stora specialbehov bör barnet ha med sig en egen vuxen resursperson.

Lägren finansieras av Svenska kulturfonden, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Konstsamfundet och Svenska Folkskolans Vänner.

Sommarskoj 2018

I år arrangerade ÅUF och Pargas stad ett övernattningsläger för lågstadiebarn i Houtskär 4-6.6. Under lägret fanns det möjlighet att övernatta i tält, vilket en del av deltagarna nappade på, den hårda blåsten till trots. Vi designade och sydde egna mössor, dekorerade t-tröjor, hade samarbetsövningar, lekte, övade akrobatik tillsammans med Sofia Af Kryddhulta och mycket annat skoj! Tack till alla fina deltagare!

Sommarskoj 2017

I fjol ordnades tre stycken Sommarskoj-läger:

6-7.6 i Pargas (dagsläger)

8-9.6 på Korpo (dagsläger)

13-14.6 på Iniö (övernattning)

Temat på lägren var hållbarhet och återvinning. I fyra workshoppar fick lägerdeltagarna bekanta sig med solenergi, zero waste, musik med skräpinstrument och smycken av gamla plastflaskor.