Lilla Talkodagen i Åboland ordnas igen 9-10.9 2023

Lilla Talkodagen ordnas i samband med Föreningshusdagen som årligen firas den andra helgen i september alltså år 2023 den 9-10.9. Förbundet har tagit inspiration från sina kolleger i Österbotten som framgångsrikt ordnat evenemanget den Stora Talkodagen bland sina medlemsföreningar i maj.

Målet med den Lilla Talkodagen i Åboland är att uppmana föreningarna till att ordna talko i och kring föreningshusen och väcka talkoglädjen och engagemanget igen i föreningarna.

Således uppmanar ÅUF sina medlemsföreningar att delta i Lilla Talkodagen lördagen den 9.9 eller söndagen den 10.9  genom att ordna ett talko vid föreningshuset. Talkot kan också ordnas på någon annan lämplig och för föreningen viktig plats. Ni kan passa på att städa efter sommarens uthyrningar, snygga upp på gården eller göra små åtgärder eller reparationer.

Gör talkot till en rolig gemensam grej och bjud in byborna till föreningshuset för att ta del av talkogemenskapen. Lilla Talkodagen i Åboland ordnas nu för andra gången och är en möjlighet för föreningarna att locka ut nya talkoarbetare till föreningen och visa upp sin verksamhet för allmänheten. Förra året medverkade fem föreningar med sammanlagt ca 50 talkoarbetare. Visst ska vi komma upp till 10 föreningar och 100 talkoarbetare i år? Det är fritt fram för föreningarna att göra talkot så stort eller litet som man vill och det går också bra att lägga till annat program om man så vill. Huvudsaken är att det finns en glad stämning bland deltagarna.

ÅUF strävar till att besöka alla deltagande föreningar och bjuder på kaffe och bulla åt alla talkodeltagare. Den förening som uppvisar störst talkoglädje på sociala media under dagen utses till vinnare och får ett pris. Förra årets vinnare var Pederså UF som också fick vara med på omslaget för ÅUF:s verksamhetsberättelse för 2022. Vi tar också gärna bilder från föreningshuset och gör sedan små presentationer om alla föreningar och hus på sociala media.

Anmäl din förening att delta i Lilla Talkodagen genom att fylla i nedanstående formulär senast måndagen den 4.9.2023.


Skriv siffran 6 med bokstäver: