Nyheter

God Jul och Gott Nytt År 2023!

Kansliet håller julstängt 22.12.2022-8.1.2023Läs mera »
Kansli ÅUF
21.12.2022 kl. 10:21

Ordförandeträff hålls online 23.11 kl. 18.00

Passa på och kom och prata bort en stund med andra ordföranden i Åboland.Läs mera »
Kansli ÅUF
07.11.2022 kl. 13:24

Medlemsbrev 5/2022

I det nyaste medlemsbrevet finns flera viktiga datum att skriva in i kalendern.Läs mera »
Kansli ÅUF
20.10.2022 kl. 08:41

Häng med och fira Föreningshusdagen den 11.9!

24.08.2021 kl. 14:47
Vi kickstartar höstens verksamhet med talko eller planeringsmöte.

Föreningshusdagen firas den 11.09.2021 trots allt!

Föreningshusdagen firas i år lördagen den 11.09 och Åbolands Ungdomsförbund uppmanar alla sina medlemsföreningar att delta i firandet genom att ordna talko, planeringsmöte eller dylikt under dagen.

Under Föreningshusdagen görs en gemensam kickstart för att få i gång föreningsverksamheten igen efter att verksamheten i många föreningar haft uppehåll en längre tid. I de andra landskapen kommer dagen att firas på motsvarande sätt. I Österbotten ordnas tex. den stora talkodagen då de flesta medlemsföreningarna ordnar talko under samma dag.

Vi på förbundet hoppas verkligen att så många medlemsföreningar som möjligt försöker mobilisera åtminstone ett litet gäng i sin förening. Ifall just lördagen inte passar kan verksamheten också ordnas på söndagen eller under någon vardagskväll under samma vecka. Vi ber er också att ni tar en eller flera bilder eller videoklipp under dagen som ni delar på sociala medier och att ni använder det bifogade grafiska materialet som vi arbetat fram. Ni kan helt enkelt använda vår Föreningshusdags-logo i samband med bilden och använda hashtagen #foreningshusdagen2021 samt tagga oss med @abolandsuf.

Landskapsförbunden och takorganisationen FSU kommer tillsammans att lyfta fram och skapa synlighet för denna gemensamma satsning. När vi förenar våra krafter och ordnar motsvarande evenemang i hela Svenskfinland under samma tidpunkt har vi möjlighet att få synlighet i media och påminna såväl medlemmar, potentiella medlemmar, finansiärer och beslutsfattare om att vi finns och är aktiva. Förbunden och FSU kommer att dela och gilla era inlägg samt skapa egna inlägg på sociala media. Vi kommer också att vara i kontakt med lokal press och media för att uppmana dem att uppmärksamma satsningen. Ju flera vi blir desto lättare kommer det att vara att få synlighet!

Det vi önskar att föreningarna gör:

  • Meddela oss på ÅUF om att ni kommer att vara med (OBS! Detta är viktigt så vi kan puffa om ert program och säga hur många som är med!)
  • Samla ihop ett gäng för talko eller planering lördagen den 11.09
  • Ta en eller flera bilder/videoklipp och dela dem på sociala medier tillsammans med vårt grafiska material. Använd vår hashtag #foreningshusdagen2021 och tagga oss med @abolandsuf i inlägget.

ÅUF, lokalförbunden och FSU gör:

  • Delar och gillar era inlägg samt gör egna inlägg för att lyfta fram satsningen i sociala medier
  • Kontaktar lokal press och media för att be dem uppmärksamma evenemanget
  • ÅUF sponsorerar kaffe till ert talko eller möte och vi besöker i mån av möjlighet så många deltagande föreningar som möjligt under dagen.

För mera info om Föreningshusdagen 11.09 kan du kontakta:

Tove Salovaara, Verksamhetsledare

Åbolands Ungdomsförbund ÅUF r.f

tove.salovaara@auf.fi eller 045-8957353

 

Kansli ÅUF