Nyheter

Medlemsbrev 3/2021

Här kan du läsa det senaste medlemsbrevet med info om föreningshus!Läs mera »
Kansli ÅUF
14.05.2021 kl. 10:05

Info om lagen som gäller föreningsmöten

Här kan ni läsa det viktigaste om den nya versionen av den tillfälliga lagen som tillåter undantagsarrangemang vid föreningsmöten.Läs mera »
Kansli ÅUF
07.05.2021 kl. 14:05

ÅUF presenterar: Åbolands Bildkonstskola Konstila!

Konstskolan Pictura byter namn till Åbolands Bildkonstskola KonsTila och blev en del av Åbolands Ungdomsförbund från den 1.1.2021Läs mera »
Kansli ÅUF
31.03.2021 kl. 15:37

Kansliet håller sommarstängt 5-30.7.2021.

Hej och välkommen till ÅUF


 

Hos oss kan du träffa:
Stella Tiisala (programansvarig ÅBS KonsTila), Tove Salovaara (verksamhetsledare), Mecki Ruokolahti (teaterlärare ÅTS), Sofia Nordberg (projektledare för Föreningsliv i Arkiv till 31.5.2021), Linda Åkerlund (programansvarig ÅTS) och Nelli Salonen (verksamhetskoordinator).

Ni kan besöka oss i våra utrymmen på Duvstigen 2, 21600 Pargas (samma byggnad som Sports Gym). Egen ingång på vänstra sidan av huset. Vi betjänar er även som vanligt per e-post och telefon och träffar er personligen enligt överenskommelse.

Tove: +35845 895 7353 tove.salovaara(at)auf.fi

Föreningshusdagen 11.9.2021

Föreningshusdagen firas i år lördagen den 11.9. Åbolands Ungdomsförbund planerar en gemensam satsning över landskapsgränserna för att lyfta fram föreningarna och föreningshusen.

Tanken är att uppmuntra alla medlemsföreningar som har hus till att hålla öppet hus med valfritt program under lördagen den 11.9. Ifall just lördagen inte passar kan verksamheten också ordnas på söndagen eller under någon vardagskväll under samma vecka. Vi hoppas att så många föreningar som möjligt vill ta tillfället i akt att öppna sina dörrar och tex. bjuda på en kopp kaffe. Annat program kan utformas enligt föreningarnas egen verksamhet och intressen, någon kanske vill hålla loppis, någon vill bjuda på ett musikframträdande och någon vill kanske passa på att ordna ett talko. Formen är fri.

Landskapsförbunden och takorganisationen FSU kommer tillsammans att lyfta fram och skapa synlighet för denna gemensamma satsning. När vi förenar våra krafter och ordnar motsvarande evenemang i hela svenskfinland under samma tidpunkt har vi möjlighet att få synlighet i media för vår verksamhet. På detta sätt kan vi tillsammans öka vetskapen, synligheten och intresset för våra föreningar och föreningshus. Evenemangen kan fundera som en ny kickstart efter coronaåret och på detta sätt har vi möjlighet att engagera potentiella nya medlemmar och visa upp husen för dem som är intresserade av att hyra ett utrymme för tex. en fest.

Åbolands Ungdomsförbund kommer att skapa färdiga botten där ni kan sätta in ert evenemang och marknadsföra det till era intressegrupper via olika kanaler. Vi hoppas på att alla använder sig av det gemensamma visuella materialet så att vi kan skapa enhetlighet och på detta sätt synliggöra bredden av hur många vi är och hur brett fält vi representerar.

Det vi önskar av föreningarna nu är:

  • Boka in datumet i er kalender och engagera era aktiva medlemmar att ställa upp
  • Planera hur just er förening vill visa upp sig under föreningshusdagen
  • Meddela ert lokalförbund om att ni kommer att vara med

För mera info om Föreningshusdagen 11.9 kan du kontakta verksamhetsledaren.

Medlemsföreningar, ni kan ta Desky i bruk här

Vid frågor eller problem vänligen kontakta verksamhetsledaren på tove.salovaara@auf.fi eller 045-8957353