Nyheter

Medlemsbrev 4/2023 är ute nu!

I brvet får du tips på en massa olika bidrag som föreningen kan ansöka om i september.Läs mera »
Kansli ÅUF
01.09.2023 kl. 08:44

Kom med på diskussionstillfälle för föreningar i Pargas

Tillfället hålls live i Begvalla tisdagen den 12.9 kl. 17.00-19.00Läs mera »
Kansli ÅUF
21.08.2023 kl. 14:35

Lilla Talkodagen kommer igen 9-10.9!

Föreningar passa på att starta säsongen med att ordna talko och anmäl er förening redan nu.Läs mera »
Kansli ÅUF
10.08.2023 kl. 15:39

Lilla Talkodagen kommer igen 9-10.9!

10.08.2023 kl. 15:39
Föreningar passa på att starta säsongen med att ordna talko och anmäl er förening redan nu.

Lilla Talkodagen ordnas i samband med Föreningshusdagen som årligen firas den andra helgen i september, år 2023 den 9-10.9. Förbundet har tagit inspiration från sina kollegor i Österbotten som framgångsrikt ordnat evenemanget Den Stora Talkodagen bland sina medlemsföreningar i maj. I september ifjol ordnades evenemanget för första gången i Åboland då fem föreningar deltog genom att ordna talkon på varsitt håll.

Målet med den Lilla Talkodagen i Åboland är att uppmana föreningarna till att ordna talko i och kring föreningshusen för att väcka talkoglädjen och engagemanget igen i föreningarna.

ÅUF uppmanar sina medlemsföreningar att delta i Lilla Talkodagen lördagen den 9.9 eller söndagen den 10.9 genom att ordna ett talko vid föreningshuset. Talkot kan också ordnas på någon annan lämplig och för föreningen viktig plats. Ni kan passa på att städa efter sommarens uthyrningar, snygga upp på gården eller göra små åtgärder eller reparationer. Vi hoppas på att utöka antalet deltagande föreningar och talkoarbetare med det dubbla från förra året.

Gör talkot till en rolig gemensam grej och bjud in byborna till föreningshuset för att ta del av talkogemenskapen! Lilla Talkodagen i Åboland ordnas nu för andra gången och ger en fin möjlighet för föreningarna att locka ut nya talkoarbetare till föreningen och visa upp sin verksamhet för allmänheten. Det är fritt fram för föreningarna att göra talkot så stort eller litet som man vill och det går också bra att lägga till annat program om man så vill. Huvudsaken är att skapa en glad stämning bland deltagarna. Evenemanget kan tex. utmärkt fungera som en säsongsstart eller säsongsavslutning för föreningen.

ÅUF strävar till att besöka och uppmärksamma alla deltagande föreningar och bjuder på kaffe och bulla åt alla talkodeltagare. Den förening som uppvisar störst talkoglädje på sociala media under dagen utses till vinnare och får ett pris. Vi tar också gärna bilder från föreningshuset och gör sedan små presentationer om alla föreningar och hus på sociala medier. Förra årets vinnare i talkoglädjetävlingen var Pederså UF som fick ett presentkort till den lokala K-affären.

Deltagandet kräver ingen större förhandsplanering men vi önskar att ni meddelar oss senast den 4.9 om ni kommer att delta genom att fylla i vårt korta formulär på hemsidan: https://auf.fi/sv/verksamhet/lilla_talkodagen/ eller genom att meddela platsen och tiden (även klockslag behövs) för talkot samt en uppskattning på antalet talkoarbetare (detta för att vi ska kunna beräkna kaffe och bulla åtgången) till oss via e-post auf@auf.fi.

Hoppas vi ses på talko!

Kansli ÅUF