Nyheter

Målturnén: hållbart på faten också efter maten

Nu kan du som är i lågstadieåldern anmäla dig till ÅUF:s och Ungmarthas mellanmålsworkshop Hållbart på faten också efter maten! Vi ordnar 8 workshopar under vårens gång.Läs mera »
Kansli ÅUF
06.02.2019 kl. 12:08

Ordningsvaktskurs i Kimito

ÅUF ordnar i samarbete med Kimito UF en Grundkurs för ordningsvakter den 15-17.3 och 29-31.3 i Wrethalla i Kimito.Läs mera »
Kansli ÅUF
06.02.2019 kl. 11:53

Human Foosball-turnering på

04.06.2018 kl. 11:36
ÅUF är med och ordnar en Human Foosball-turnering under School's in & Konstens natt i Kimito. Detta och mycket annat spännande bjuder dagen på, pricka in datumet!

Vem blir Kimitoöns officiella mästare i Human Foosball?

Sommarlovets sista fredag, 10.8.2018, kommer att firas riktigt ordentligt i Kimito. Eftermiddagen och kvällen bjuder på evenemangen School´s in och Konstens natt, och det finns trevligt program för alla åldrar. Inom ramarna för School's in ordnar ÅUF i samarbete med Kimitoöns kommun och kommunens ungdomsparlament en hejdundrande turnering i stångfotboll - på finska tankofutis och på engelska Human Foosboll (det stavas faktiskt så, se här).

En YouTube-video som som visar hur spelet går till hittar du här, och mer info om hur du anmäler ditt 5-mannalag och om själva evenemanget finns på kimitoon.fi 

Kl. 15-16, innan själva turneringen, finns det möjlighet att prova på att spela bara för skojs skull, medan den lekfulla turneringen startar kl. 16. Också den spelas förstås blott och bart för nöjes skull, även om kampen går om ära och berömmelse och Kimitoöns mästerskap...

Under eftermiddagen och kvällen kan man också ta del av bland annat Arne Alligator, en sagostund, olika workshoppar och utomhusbio. Välkommen!

Kansli ÅUF